Opheffing Wereldwinkel Doorn

Het gerucht zoemt al een tijdje rond, Wereldwinkel Doorn gaat sluiten per 31 augustus 2019.

De afgelopen 46 jaar hebben vrijwilligers zich gemotiveerd en enthousiast ingezet om de doelstelling van de Wereldwinkels te realiseren, eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Dit is niet zonder succes gebleven, fairtrade levensmiddelen liggen nu in elke supermarkt op het schap. Fairtrade op het gebied van cadeaus en kleding gaat langzaamaan de goede kant op. Daarom is het belangrijk dat eerlijke handel onder de aandacht blijft.

Wereldwinkel Doorn sluit dan ook niet omdat het doel is bereikt. Het tekort aan vrijwilligers en een sterk dalende omzet in de afgelopen 9 jaar hebben geleid tot deze beslissing.

De officiële opheffingsuitverkoop start op dinsdagmiddag 30 juli. Met uitzondering van koffie, thee, wijn en overige levensmiddelen worden alle artikelen met 50% korting aangeboden. Vol gestempelde klantenkaarten kunnen nog worden ingewisseld. Cadeaubonnen van de VVV en Wereldwinkels Nederland kunnen ook nog steeds als betaalmiddel worden gebruikt.

Na 31 augustus kunt u voor de typische Wereldwinkel-producten terecht bij onze collega’s Wereldwinkel Driebergen en Wereldwinkel Woudenberg Maarn.

Wij danken iedereen voor de prettige samenwerking en/of klandizie in de afgelopen jaren.

Stichting Wereldwinkel Doorn

Donatie voor producent Wayan op Bali

Ingestort dak van producent Wayan op Bali
Ingestort dak van producent Wayan op Bali

Producent Wayan uit Bali kampt met tegenslagen en het zit hem en zijn gezin even niet mee. In februari viel er in een korte tijd heel veel regen. Het dak, welke zich naast zijn woning en boven de werkplaats bevindt, is voor een groot deel ingestort. Dit kwam door het gewicht van al het water. Wayan heeft tijdelijk een zeil gespannen.

In februari kwam een container uit Bali bij Fair Trade importeur Mundomi aan. In de container zaten olifanten, welke Wayan voor het eerst had gemaakt op verzoek van Mundomi, om hem van meer werk te voorzien. Wayan zit erg om werk verlegen en was blij met de opdracht. Samen met hem heeft Mundomi gezocht naar een goede houtsoort die goed te bewerken is. Het is SUAR hout geworden. De olifanten zien er goed uit. Maar helaas bleek het hout nog te nat. Hierdoor waren er tientallen exemplaren beschimmeld en daardoor onverkoopbaar.

Importeur Mundomi had een gift gekregen om een goede oven voor Wayan aan te schaffen en Wayan kan hier een grote verbetering mee toepassen. Mundom wil Wayan helpen om droge houten producten te maken, die niet beschimmelen. Hij heeft hiervoor een goede oven nodig om het hout te drogen. Zijn oude oven lekte en moest vervangen worden. Met het geld van de gift kan Wayan een nieuwe oven kopen.

Donatie voor Wayan van Wereldwinkel Doorn

Mundomi heeft extra geld overgemaakt om alvast een begin te maken om het dak van Wayan’s woning en werkplaats te repareren. Maar er is meer nodig. Daarom heeft Wereldwinkel Doorn vandaag een donatie van 500 euro voor Wayan overgemaakt. Fair Trade is voor ons niet alleen een goedkeuring of een stempel op de producten. Voor Mundomi en Wereldwinkel Doorn is Fair Trade ook het verder helpen van een producent, door te helpen wanneer er een probleem is en het verder ontwikkelen van producten. Hierdoor worden ze beter geschikt voor de Europese markt.

Wilt u Wayan ook extra financieel helpen, neemt u dan contact op via info@mundomi.nl.