Donatie van Wereldwinkel Doorn aan ZOA

Wereldwinkel Doorn heeft op 18 oktober 2019 een bedrag van 5.212 euro aan ZOA gedoneerd. Het bedrag zal gebruikt worden voor hulp aan mensen die lijden als gevolg van gewapende conflicten en natuurrampen.

ZOA

Samen staan we klaar voor slachtoffers van rampen en oorlogen

Wist u dat wereldwijd bijna 70 miljoen mensen op de vlucht zijn?

In deze wereld vol conflicten en natuurrampen ondersteunt ZOA mensen die lijden als gevolg van gewapende conflicten en natuurrampen. We werken in 16 landen in Afrika, Aziƫ, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Omdat we in de gebieden zelf actief zijn, weten we wat de mensen nodig hebben. Eerst richten we ons op primaire behoeften, zoals eten, drinken en onderdak. Later volgen werk, onderwijs en infrastructuur. Daarmee richten we ons op zowel noodhulp als wederopbouw.

De wederopbouw doen we samen met de lokale bevolking. Zij gaan bijvoorbeeld aan de slag als programmamedewerker, beveiliger of docent. Ook overheden, kerken en banken betrekken we bij ons werk. Zo ontstaat de oplossing van binnenuit. En realiseren we een stabiele basis voor de toekomst.

Samen zetten we ons in voor hulp, hoop en herstel in ramp- en conflictgebieden. Zodat alles weer zo wordt als het ooit was. En misschien zelfs wel beter. We hopen dat u ons hierbij wilt ondersteunen!

Colombia Riohacha Plein tegenover het politiebureau familie slaapt buiten op het plein. Jendy Hebert Bryan Zaida Isabel Branyer 26-06-2019 foto Jaco Klamer

Veel meer informatie over het werk van ZOA is te vinden op haar website: https://www.zoa.nl/

Wereldwinkel Doorn

Eind augustus 2019 heeft Wereldwinkel Doorn haar deuren voorgoed gesloten. Een toenemend gebrek aan vrijwilligers en klanten maakte deze pijnlijke beslissing tenslotte onvermijdelijk. Na het afwikkelen van de resterende verplichtingen van Stichting Wereldwinkel Doorn is er een niet onaanzienlijk bedrag overgebleven. Wereldwinkel Doorn is zelf als ANBI geregistreerd, en laat dit resterende bedrag graag ten goede komen aan andere ANBI-geregistreerde organisaties met een min of meer vergelijkbare doelstelling. Alle vrijwilligers van de winkel hebben hiervoor begin september gestemd. De verdeling is vervolgens bepaald naar evenredigheid van het aantal per organisatie uitgebrachte stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *