Donatie van Wereldwinkel Doorn aan Stichting Anak-Anak Lombok Timur

Wereldwinkel Doorn heeft op 18 oktober 2019 een bedrag van 9.555 euro aan Stichting Anak-Anak Lombok Timur gedoneerd. Het bedrag zal ten goede komen aan het verbeteren van de leefomstandigheden voor kinderen en hun families op Oost Lombok.

Stichting Anak-Anak Lombok Timur

Onze stichting stelt zich tot doel donaties in te zamelen die geheel ten goede komen aan het verbeteren van de leef- en woonomstandigheden en het toekomstperspectief van de kinderen en hun families op Oost Lombok in IndonesiĆ«. De donaties worden in nauwe samenwerking met onze lokale partnerorganisatie geheel ingezet voor projecten waar de kinderen van Oost Lombok en hun families echt baat bij hebben: zo bouwen we eenvoudige waterdichte woningen voor de allerarmsten en zetten we sanitaire voorzieningen op. Tevens hebben we in de achterliggende jaren een basisschool en een medische post gerealiseerd en zetten we initiatieven op waardoor de lokale bevolking zelfstandig een inkomen kan realiseren. Bijvoorbeeld door vrouwen een opleiding ”kleren maken” aan te bieden inclusief een naaimachine waarmee ze duurzaam in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Op de pagina ”onze projecten” ziet u wat onze stichting bijdraagt aan Oost-Lombok. Een breed scala aan projecten en activiteiten die er voor zorgt dat de inwoners de benodigde ondersteuning krijgen, zodat ze een geheel zelfstandig en goed bestaan kunnen opbouwen.

Door goed te luisteren naar de lokale bevolking met betrekking tot hoe we hen het beste kunnen ondersteunen, voorkomen we dat wij hen onze Westerse ideeĆ«n opdringen. Op deze manier kunnen we de bewoners van Oost Lombok op een zeer respectvolle en optimale wijze de benodigde hulp bieden. Door onze ”kleinschaligheid” en de lokale samenwerking zorgen wij er voor dat alle donaties voor (meer dan!) 100% lokaal ingezet worden.

Veel meer informatie over het werk van Stichting Anak-Anak Lombok Timur is te vinden op haar website: http://www.anak-anak-lombok-timur.nl/

Wereldwinkel Doorn

Eind augustus 2019 heeft Wereldwinkel Doorn haar deuren voorgoed gesloten. Een toenemend gebrek aan vrijwilligers en klanten maakte deze pijnlijke beslissing tenslotte onvermijdelijk. Na het afwikkelen van de resterende verplichtingen van Stichting Wereldwinkel Doorn is er een niet onaanzienlijk bedrag overgebleven. Wereldwinkel Doorn is zelf als ANBI geregistreerd, en laat dit resterende bedrag graag ten goede komen aan andere ANBI-geregistreerde organisaties met een min of meer vergelijkbare doelstelling. Alle vrijwilligers van de winkel hebben hiervoor begin september gestemd. De verdeling is vervolgens bepaald naar evenredigheid van het aantal per organisatie uitgebrachte stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *